Home

Welkom op de website van het Bachfestival Dordrecht

De naam van het festival duidt al aan dat Johann Sebastian Bach (1685-1750) de centrale figuur ervan is. De klassieke muziek van Bach is een onuitputtelijke bron waaraan ook na zijn dood velen zich hebben gelaafd.
Nog altijd vormen de honderden cantates, sonates en concerten van J.S. Bach een bron van inspiratie voor nieuwe werken. Ook die muziek valt binnen het bereik van het Bachfestival. Een kleurrijke selectie uit de enorme waaier van Bach en aanverwante werken presenteren wij u in dit derde Bachfestival Dordrecht – in de Dordtse binnenstad en op mooie locaties in de overige Drechtsteden. Deze website is de toegangspoort tot de tien goed gevulde festivaldagen van 19 tot en met 28 september. De data van Johann Sebastian Bach zullen daarin worden opgerekt van 1685-2014.

Belangrijke wijzigingen in festival klik hier

Inleiders concerten bekend! klik hier

U kunt nieuws rondom het Bachfestival Dordrecht volgen via twitter, facebook en de digitale nieuwsbrief.

Voor vragen over de kaartverkoop stuurt u een email naar  kassa@bachfestivaldordrecht.nl of belt u het telefoonnummer Kassa Energiehuis: 078 890 33 11. Bereikbaar tijdens openingstijden: maandag t/m zaterdag van 15.00 uur tot 18.00 uur. Wilt u contact met het Bachfestival Dordrecht, dan belt u met tel. 06-26352494 of Tel.088 888 5399 (bij afwezigheid gelieve een boodschap in te spreken, u wordt dan teruggebeld)

 

Festivalthema 'Grote vaders, grote zonen'

De 3e editie van het Bachfestival stelt de grote Bachfamilie centraal en de plek die Johann Sebastian daarin had. Was Johann Sebastian Bach een universeel genie dat als een gelukkige toevalstreffer ontstond, of was zijn meesterschap het resultaat van generaties lang musici in de familie? Wat was de rol van de inspiratiebronnen uit zijn tijd, de componisten vóór hem, de dikke muzikale humuslaag waarop  Bach bloeien kon?
Bachs invloed is te volgen, op zijn kinderen,  op componisten en kunstenaars na hem,  tot op de dag van vandaag. Bestaat er misschien iets als een muzikaal BachDNA dat generatie op generatie doorgegeven wordt - letterlijk en figuurlijk? 

Grote vaders, grote zonen sluit ook aan bij het driehonderdste geboortejaar van Carl Philipp Emanuel Bach, een van Bachs grote zonen. Het festival besteedt ruime aandacht aan deze nakomeling!

De titel van het festival Grote vaders, grote zonen is ontleend aan een van Bachs composities die doorgaans geassocieerd wordt met muziek zoals die in Bachs huiselijke kring tot klinken kwam (Quodlibet BWV 524).